Ketogenní dieta GOODLY

Také patříte k těm, co mají nějaké to kilo navíc, anebo dokonce trpíte nadváhou až obezitou? Pak je zcela pochopitelné, že vás to v životě trápí a jistě se snažíte zhubnout z mnoha důvodů. Jednak je to nepříliš lichotivý vzhled, za druhé věčně nemáte co na sebe, neboť se do oblečení, které vám ještě nedávno „sedělo“ už zase nevejdete. A za třetí – s nadváhou jdou ruku v ruce také různá onemocnění, a to i chronická. Takže je jasné, že je s tím zapotřebí něco skutečně udělat. Řadu diet jste už jistě zkoušeli – ovšem ty buď nezabraly, anebo ano, ale později se stejně objevil „jo jo efekt“, takže jste na tom byli, a jste, možná hůře, než před časem.

Zdroj bílkovin

Ke zhubnutí bez jo jo efektu vede kombinace dvou zásadních prvků: pohyb a správné stravování. O pohybu si jen v krátkosti povíme, že pro každého je vhodná jiná tělesná aktivita; někdo aktivně všestranně sportuje, anebo navštěvuje fittness centrum; jiný chodí na dlouhé vycházky, věnuje se cyklistice nebo plavání a dalšímu stačí každodenní domácí cvičení. Záleží to na naší tělesné konstituci a také zdravotním stavu.

Místo sladkostí

To, čemu se však dnes budeme věnovat víc, je správné stravování. Mnoho lidí – a zejména jsou to ženy – si myslí, že když nebudou jíst, tak že zhubnou. A tak jí a pijí minimálně. Nějaký den to vydrží, jenomže pak už tělu chybí energie, tak ji kdekdo okamžitě doplní sacharidy – tj. sladkostmi, pečivem, atd. A malér je na světě. Hubnutí je složitý proces, při němž nejde jen o to, aby se ručička na váze dostala do očekávaných čísel. Aby člověk ztratil nadbytečné kilogramy, a přitom si zachoval aktivní svalovou hmotu, energii a dobrou duševní pohodu, tak musí prostě jíst. A velmi záleží na tom, co konzumuje. Ketogenní dieta je založena na příjmu velkého množství bílkovin, a jen minimálního množství sacharidů a tuků. Při hubnutí s ketogenní dietou možná ani žádné to kilo neshodíte. Že nevíte proč? Protože vám ubyde pouze tuk a zůstane, anebo dokonce přibude, svalová hmota. Takže spíše než se vážit, je vhodnější měřit se v pase.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Next Post

Peníze si můžeme půjčovat

St Lis 3 , 2021
Lidský život je bez peněz prakticky nepředstavitelný. Kdyby se měl dnes někdo z nás bez peněz obejít, nebylo by mu rozhodně co závidět, protože by […]